Напівфабрикати, судячи з самого слова, - це вироби, які були на половину приготовлені на виробництві. Тобто, професійні фахівці продумали страву, підібрали інгредієнти, замісили, сформували і підготували її до зберігання. Іншими словами, зробили все можливе, щоб спростити Вам кулінарне життя. Залишилося лише термічно обробити продукт за простою інструкцією на упаковці. Економія часу, економія сил, навіть не потрібно постійно навчати персонал на власній торговій точці.
Чому ж взагалі існує думка «Проти»?
Противники напівфабрикатів стверджують, що за смаком попередньо заморожені вироби поступаються «домашнім». Давайте тоді розглянемо головні чинники, які впливають на смак готової страви.
По-перше, це інгредієнти і їх якість, адже чим вони кращі, тим смачніша страва. По-друге, процес приготування і заморозки (ми використовуємо технологію шокової заморозки). Тим паче, кожному доводилося куштувати й невдалі домашні шедеври. Наприклад, підгорілі пиріжки господині, яка відволіклась, або макарони, які геть злиплись.
Тож сміливо можемо стверджувати, що напівфабрикати, виготовлені з якісних інгредієнтів і за продуманними технологіями приготування та зберігання за смаком не поступаються домашній кухні.
А Ви ЗА чи ПРОТИ?