Вибір Країни 2023 Favorite Food & Drinks Gold 2023 Favorite Food & Drinks Silver 2022
+38(093) 111-11-11
Кондитерські вироби
+38(093) 111-11-11
Супутні товари
+38(093) 111-11-11
Оренда
+38(093) 111-11-11
Листкове тісто
Ми з вами зв'яжемося
найближчим часом.
Листкове тісто

Листкове тісто

Історія виникнення листкового тіста (його ж називають слоєним) веде в далекий 1640 рік. Саме тоді учень кондитера в Парижі бажаючи догодити хворому батькові, якому приписали дієту, замісив тісто з води, борошна та масла, розкатав його на столі, згорнув і повторив цю процедуру кілька разів. 

Головний кондитер закладу не повірив в реальність ідеї, вважаючи, що масло витече з тіста під дією температури. Але яке ж було його здивування, коли діставши з печі, вони побачили гарно розшарований випечений виріб. 

Довгий час рецепт справжнього слоєного тіста зберігався в таємниці і багато поколінь не вірили, що одна людина може замісити таке складне тісто. І сьогодні відомо, яке складне листкове тісто в приготуванні і як багато терпіння воно вимагає: по-перше вимішувати тісто потрібно на низькій швидкості, по-друге розшаровуючи вже вимішане тісто потрібно зберігати чітко визначену температуру масла або маргарину. Якість масла має найбільший вплив на якість готового виробу. 

По-третє, між шаруванням потрібно тісто охолоджувати. Великі промислові виробники використовують для цього лід, в домашніх умовах рекомендують між прошарками давати перепочинок тісту в холодильнику при низькій температурі. 

І лише витримавши всі перераховані вище умови тісто готове до формування круасанів і язичків, слойок з солодкими та солоними начинками та ще безлічі смаколиків за вашим вибором.


Назад