Вибір Країни 2023 Favorite Food & Drinks Gold 2023 Favorite Food & Drinks Silver 2022
+38(093) 111-11-11
Кондитерські вироби
+38(093) 111-11-11
Супутні товари
+38(093) 111-11-11
Оренда
+38(093) 111-11-11
Що таке листкове тісто і як його приготувати
Ми з вами зв'яжемося
найближчим часом.
Що таке листкове тісто і як його приготувати

Що таке листкове тісто і як його приготувати

Мало хто здатний встояти перед ароматною та смачною випічкою, особливо, якщо мова йде про слойку. Але чи знаєте Ви в чому секрет такої пишності і легкості?

Масло - найголовніший інгредієнт листкової випічки. Вершкового масла або маргарину в тісті майже стільки, скільки і борошна. Не дарма слойка отримала звання найкалорійнішої випічки у світі! Саме масло здатне розділяти тоненькі шари тіста і робити випічку настільки пишною при випіканні.

Для того, щоб отримати таку смакоту, потрібно виконати декілька нескладних маніпуляцій. В першу чергу готуємо основу для тіста: змішуємо 400 г просіяного борошна, 3 г солі, 170 мл холодної води з 1 г лимонної кислоти, додаємо яйце і ретельно замішуємо. Залишаємо тісто в холодильнику на пів години. Масло також треба підготувати: 315 г масла нарізаємо на невеликі шматочки, додаємо до них буквально 20 г борошна і збиваємо до однорідності. На поліетиленову плівку викладаємо масло в формі квадрату, висотою 2 см. Загортаємо і відправляємо в холодильник слідом за тістом.

Тепер настав час для найважливішої частини роботи! Тоненько розкачуємо холодне тісто в великий квадрат, посередині кладемо пласт масла. Краї тіста загортаємо таким чином, щоб вийшов великий конверт, всередині якого буде зховане масло.

Приступаємо до формування багатошаровості. Холодною качалкою акуратно розкачуємо тісто з маслом товщиною в 1 см. Складаємо тісто в 4 рази, загортаємо у плівку і відправляємо охолоджуватись. Таку маніпуляцію повторюємо ще 3 рази, в класичному листковому тісті виходить 256 шарів.

Або можна піти легшим шляхом - замовити вже готове тісто на нашому сайті.

З слойки можна створити необмежену кількість різноманітних виробів: штрудели, кошики, круасани, вушка, трубочки та багато іншого. Слойка поєднується з будь-якою начинкою: сир, м'ясо, гриби, ягоди або фрукти - смачно все!

Використовуйте класичні рецепти та створюйте нові шедеври кулінарії з найсмачнішою слойкою!



Назад