Усім відомо, на скільки важливо споживати чисту воду. Але мало хто знає, якими саме способами очистити воду краще для того, що забрати всі шкідливі речовини з неї і залишити необхідні природні мікроелементи. Адже природна не очищена вода може містити небажані, механічні на шкідливі домішки: пестициди, фосфати, нітрати, патогенні мікроорганізми та солі тяжких металів.
Значна концентрація цих домішок може викликати алергію, анемію, рак та інші тяжкі небезпечні захворювання.
Великі виробники мають власні лабораторії, які досліджують кожну партію підготовленої для реалізації води та гарантують її стабільну якість. Як правило, такі виробники використовують декілька ступенів механічної очистки для позбавлення від твердих, великих та дрібних часточок, абсобрацію вугіллям для видалення сторонніх газів та домішок, очистку зворотнім осмосом для видалення надлишку мінеральних солей і найвищий ступінь очистки – ультрафіолетове знераження від патогенних мікроорганізмів.
Окрім того, слід зауважити, що воду ділять на: